Commewijne Boottour

Dolfijnen spotten

Voor het spotten van dolfijnen gaan we naar hun voedselgebieden in de monding van de riviermond van de Surinamerivier. Deze vriendelijke dieren leven in kleine groepen en tijdens hoogwater zwemmen ze met het zoute water, soms wel dertig kilometer. Deze nieuwsgierige en speelse dolfijnen kunnen een lengte bereiken van 1,70 meter en hebben een draagtijd van 12 maanden. Afhankelijk van het getij in de rivier wordt het spotten van dolfijnen gedaan aan het begin of einde van de tour.

Het gebied

Het district Commewijne ligt in het oosten van Paramaribo over de Surinamerivier. Tijdens de trips bezoeken we verschillende dorpen die glorieuze tijden hebben gehad met hun suiker-, cacao-, koffie- en katoenplantages. Om de plantages en het achterland te beschermen en fort Zeelandia te helpen, werden enkele militaire posten en forten gebouwd. In 1734 werd de eerste steen gelegd voor de bouw van het openlucht fort Nieuw Amsterdam. Het fort is gebouwd op een aardenfonds met een structuur van vijf punten en het heeft dezelfde hoeveelheid bastions. Sinds 1968 wordt het fort gebruikt als openluchtmuseum en de gebouwen als administratief centrum. De kanalen en pittoreske sluizen, de overblijfselen van de oude plantagehuizen waarvan sommige nog steeds in gebruik zijn, zijn stille getuigen uit het ooit zo dynamische district Commewijne.

Tegenwoordig zijn lokale visserij, veeteelt en enkele kleine plantages de hoofdactiviteiten van de Javaanse en Hindoestaanse afstammelingen van de contractarbeiders in Commewijne

Vertrek vanaf 3 personen

Gallerij