Nickerie Bigi Pan – Suriname

Programma
De Nickerie – Bigi Pan tour is perfect voor vogelliefhebbers, mensen die houden van open landschappen, historieliefhebbers en voor mensen die de prachtige rijstvelden van het Surinaams rijstdistrict Nickerie willen zien.

Het bijzonder beheers gebied
De Nickerie Bigi Pan tour brengt u naar het bijzonder beheers gebied Bigi Pan, dat in het district Nickerie ligt. Het is een grote open watervlakte waar er veel verschillende soorten vogels voorkomen. U ziet tijdens de Nickerie Bigi Pan tour met name de bekende Rode Ibis, met zijn prachtige rode kleur, de roze flamingo en verschillende soorten roofvogels.

Dag 1 van de Nickerie Bigi Pan tour: Zwemmen en dieren spotten
We vertrekken vanuit Paramaribo met de bus naar Nickerie. Tijdens de vier uur durende rit rijden we langs het district Wanica, Saramacca(Groningen) en Coronie. Uiteindelijk komen we aan in Nickerie, zodat de Bigi Pan tour kan starten. In Nieuw Nickerie, ook wel de tweede stad van Suriname wordt genoemd, maken wij een kleine stop.
Vervolgens genieten we van een ontspannende boottocht op de rivier, waarbij we mangrovebomen passeren en u vanuit Nieuw Nickerie naar Bigi Pan wordt gebracht. We komen aan op Lodge, welke midden op het grote wateroppervlak ligt. Hier gaat u overnachten. Er staat bij aankomst een heerlijke warme maaltijd voor u klaar en u wordt in de gelegenheid gesteld om te zwemmen, kayakken of te ontspannen in de hangmat.

De gids gaat aan het einde van de middag met u op een boot vogels spotten. U geniet bij dit gedeelte van de prachtige zonsondergang. In de avonduren, na een warme maaltijd, is er een spannende vaartocht waarbij u kaaimannen en andere wilde dieren kunt spotten.

Dag 2 van de Nickerie Bigi Pan tour: Modderbad
De tweede dag van de tour geniet u van een heerlijk ontbijt aan het water met een prachtig uitzicht op het Bigi Pan meer. Indien het waterniveau tijdens de tour hoog genoeg is, varen we na het ontbijt naar het strand aan de Atlantische Oceaan. Hier nemen we een modderbad. Deze bijzondere ervaring van de tour mag u zeker niet missen. Wist u dat het nemen van een modderbad goed is voor de huid?
Wanneer wij terug zijn op Lodge, heeft u nog tijd voor uzelf. Bij dit gedeelte van de tour heeft u de gelegenheid om te ontspannen in de hangmat of gezellig te zwemmen. Na een warme lunch keren we terug naar Paramaribo.

Inclusief: Gids, Maaltijden, Snacks, Vervoer, Varen & Vissershut op het water

vertrek vanaf 2 personen

Dagen: 2

Gallerij