Pingpe

Jungle Resort Pingpe is een kleinschalig oord, waar gastvrijheid centraal staat. Het resort is direct gelegen aan de Boven-Suriname rivier tegenover het dorp Pingpe (ook wel Pempe genoemd). Op het oord bent u direct betrokken bij het leven van de Saramaccaners: de bewoners varen in hun korjalen voorbij, u ziet het dagelijkse leven aan de rivier en u hoort de begroetingen als zij langs varen. Tegelijkertijd kunt u volop genieten van de schitterende natuur: het steeds veranderde licht over de bomen aan de rivier, de palmbomen op het eiland, het ruisen van de sula en de over vliegende vogels.

Tours naar Jungle Resort Pingpe

Jungle Resort Pingpe biedt volledig verzorgde tours van 3 tot en met 6 dagen aan. De tourprogramma’s zijn zorgvuldig vast-gesteld, waarbij een goede mix is gemaakt tussen natuur en cultuur. Onze enthousiaste gids, die zelf afkomstig is uit dit ge-bied, informeert u uitgebreid over de cultuur, leefwijze, flora en fauna van het gebied. Door onze kleinschaligheid houdt de gids ook rekening met uw interesses en wensen. In ons vast programma bieden wij de volgende activiteiten aan:

  • Boswandeling door de jungle, u wordt tijdens de wandeling geïnformeerd over de vegetatie en het dierenrijk.
  • Dorpswandeling naar Pingpe en Semoisi, u maakt kennis met de bewoners, u bezoekt de plaatselijke school, u maakt kennis met de huidige leefwijze van de bewoners en de geschiedenis van de Marrons.
  • Boottocht naar de Tapawatra stroomversnelling, de samenvloeiing van de Gran Rio en Pikin Rio. In de stroomversnelling kunt u tijdens een natuurlijk massage bad, de kracht van het water ervaren.
  • Avondtocht met een korjaal, u kunt in stilte genieten van de geluiden van de jungle en u kunt kaaimannen spotten.
  • Bezoek aan Djumu, u brengt een bezoek aan de medische post en u kunt het dorp van de Granman bezoeken.
  • Dansoptreden van de lokale bevolking, dans, ritme en zang zijn de sleutelwoorden van deze avond, dans en zang is heel belangrijk in het leven van de Marrons, zij laten dit graag aan u zien. (Bij een tour met minimaal 4 personen)

Gallerij